Vrei sa obții mai ușor un job? Urmează cursuri de limba engleză Cambridge Success!

CEA MAI FOLOSITĂ LIMBĂ CA PUNTE DE COMUNICARE ÎNTRE VORBITORII DE LIMBI DIFERITE DIN ÎNTREAGA LUME ESTE ENGLEZA

Prin urmare, este si cea mai folosită limbă pentru afaceri , din acest motiv, unele studii s-au concentrat asupra consecințelor pe care le are lipsa de cunoaștere a limbii engleze pe piața muncii.

O mare parte dintre oameni recunosc că au pierdut o oportunitate de muncă din cauza necunoașterii limbii engleze, surprinzator fiind numarul și mai ridicat  in cazul tinerilor. Prin urmare, este fundamental să înveți această limbă fluent, având în vedere, de asemenea, că azi majoritatea oamenilor folosesc sau sunt nevoiți să foloseasca limba engleză la serviciu. De fapt, nu este o coincidență faptul că interviurile în engleză au devenit foarte populare. Cele mai multe companii cer candidaților să susțină cel puțin un test de limbă în timpul unui interviu de muncă pentru a le evalua nivelul de cunoștințe.

Totuși, engleza este si „limba Internetului”: potrivit Statista, in Ianuarie 2020 engleza a fost cea mai populară limbă de pe Internet, folosita de 25.9% din toți navigatorii de pe internet. A fi capabil să cauți corect diverse lucruri în engleză pe motoarele de căutare, poate fi esențial pentru accesarea de conținut calitativ și compararea diferitelor surse de informație. Iar, pentru cei care lucrează în domenii științifice (dar nu numai), cunoașterea acestei limbi este necesară pentru a fi mereu informați cu privire la inovațiile fiecărui sector, deoarece publicațiile sunt în principal în limba engleză.

În țările europene în care engleza nu este limba oficială, aproape toți angajații spun că această limbă este „semnificativă” pentru compania lor. Potrivit raportului Cambridge English, „English at work”, care conține răspunsurile a 5373 de angajați din 38 de țări si 20 de sectoare de activitate diferite, adjectivul „semnificativ” include faptul ca engleza este „cea mai folosită limba”, „extrem de importantă”, „foarte importantă” sau „de importanță majoră” pentru orice industrie, afacere sau job.

How to Find an Entry-Level Marketing Job | Robert Half

Rezultatele datează încă din iulie 2016, însă importanța acestei limbi în cadrul organizațiilor pare să ramână neschimbată, iar engleza pe piața muncii continuă să fie un instrument semnificativ, în special (dar nu exclusiv) pentru companiile care își desfășoară activitatea pe plan internațional.

Din cauza globalizării, economia țărilor este din ce în ce mai condiționată de comerțul internațional și din acest motiv este esențial să existe o comunicare eficientă între companii. O bună cunoaștere a limbii engleze aduce beneficii enorme, pe lângă faptul că este legată de diverși indicatori economici, cum ar fi PIB și venitul național brut. Pe înțelesul tuturor, cu cât scorul este mai mare la testele de limbă, cu atât capacitatea unei țări de a produce și câștiga este mai mare.

În ceea ce privește utilizarea limbii engleze pentru muncă, avem responsabilitatea de a cunoaște importanța acestei limbi. De fapt, popularizarea interviurilor de muncă in ultimii trei ani relevă o mai mare atenție a angajatorilor in găsirea de personal cu abilități lingvistice bune. România se numără printre țările implicate în studiul limbii engleze de mai mult timp. Defapt 17% dintre români afirmă că vorbesc limba engleză foarte bine, 32% bine, iar 52% satisfăcător. În România, 99% dintre elevi învață engleza ca prima limbă modernă, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, situându-ne mai bine față de alte țări precum Ungaria, Grecia, Portugalia, Italia. Pe de altă parte, liderii clasamentului sunt Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Olanda, cu un nivel ridicat de competentă lingvistică .

Țările menționate mai sus, în care engleza nu este limba oficială și cu un „nivel ridicat” de competență, au câteva caracteristici comune care pot contribui la promovarea învățării de către cetățeni. Printre aceste caracteristici se află metoda de predare a limbii, bazată mai mult pe comunicare și dialog și mai puțin pe acuratețe gramaticală. Un alt numitor comun în țări precum Danemarca și Suedia este cea mai mare expunere zilnică la limba engleza, de exemplu, datorită cursurilor de licență susținute în engleza și a filmelor care nu sunt dublate. Acest lucru se întamplă și la noi. Însă, lucrurile sunt îmbucuratoare, deoarece acum există surse avantajoase suplimentare: tot mai multe școli au început să aplice metodele occidentale de predare a limbii engleze iar în lipsa unui centru în apropiere Cambridge Success aduce în prim plan cursuri de limba engleza online acreditate de Cambridge English (UK) si certificate oficiale Cambridge valabile pe perioadă nedeterminată.

Why learning English is Difficult? - Adgloriam

Cursurile pot fi standard sau intensive, in functie de optiunea fiecărui cursant valabile atât pentru copii cât și pentru adulți. Cu ajutorul consultanților Cambridge Success se poate invăța limba engleză conversațională sau pentru companii, cu limbaj de specialitate și indiferent de alegerea făcută, cursurile, profesorii și lecțiile il vor mulțumi si pe cel mai pretentios elev. In plus, în urma cursurilor, se vor dobandi cunostinte foarte bune pe care cursantii le vor putea aplica, cu SUCCES, oriunde le va fi ceruta limba engleza.

Multe studii oficiale s-au concentrat pe această limbă și potențialul acesteia. De o importanță deosebită este studiul UNESCO care afirma ca engleza, datorita globalizarii, va deveni din ce in ce mai importanta, o a doua limbă in lume. Din același studiu a rezultat ca multe limbi străine, cele mai puțin vorbite, odată cu globalizarea și trecerea timpului se vor pierde. Acestea sunt undeva la  peste 3000. Perioada estimată este cea a anului 2100.

Nu trebuie să ratăm ocazia de a învăța limba engleză și de a ne asigura că generațiile viitoare vor face la fel!

 

Referințe:
https://www.statista.com/statistics/262946/share-of-the-most-common-languages-on-the-internet/
https://ro.wikipedia.org/wiki/Limbile_vorbite_în_România#Engleza
https://evz.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *