Cum îți poți ajuta copilul să învețe engleză acasă

Odată cu închiderea școlilor pentru prevenenirea răspândirii Coronavirus, părinții din toată lumea își pun aceeași întrebare – Cum îl pot ajuta pe copilul meu sa învețe limba engleză acasă?

Sărim în ajutorul dumneavoastră, vă oferim sfaturi gratuit și activități pe care le puteți încerca acasă.

Ce fel de activități putem să facem acasă?

În primul rând exersarea regulată este cea mai bună practică, deci dacă puteți ar trebui sa învățați ‘puțin dar des’.

Mențineți această activitate într-un interval scurt dar distractiv  (3–10 minute pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5–12 ani). Peste toate, daca distracția e în toi iar copilului dumneavoastră îi place activitatea lăsați-l să decidă personal cât să va dura.

Vă prezentăm o listă de activități pentru acasă:

Încercați să introduceți limba engleza în rutina dumnevoastra zilnică. Există atât de multe oportunitați pentru a face acest lucru încât limbajul se va contura aproape automat

 • Spuneți hainelor pe nume în limba engleză atunci când vă îmbrăcați
 • Încercați activitățile de English Workout de la CBeeBies: 

 • Exersați vocabularul alimentelor atunci când gătiți, mâncați sau faceți lista de cumpărături
 • Exersarea zilelor săptămânii în momentele în care vă faceți planuri.
 • În timpul liber, încercați ceva distractiv în limba engleză. Puteți cânta, dansa pe ritmul unei melodii in limba engleză, să vizionați un serial sau un film sau sa vă jucați jocuri.
 • Exersați vocabularul jucăriilor si al mobilei din casă atunci când faceți curățenie.
 • Citiți o poveste înainte de culcare în limba engleză .

Ar trebui să imităm școala cât mai mult posibil ?

Ca părinți ocupați, având de a face cu multe responsabilități, trebuie să găsim un echilibru potrivit pentru familiile noastre.

La școală profesorii trebuie să pregătească orare și lecții pentru clase întregi de elevi. Cand stați acasă, aveți șansa de a vă concentra pe interesele si plăcerile copilului. Puteți înțelege cum îl puteți ajuta mult mai ușor.

Persoanele de orice vârstă învață mai mult atunci când gasesc procesul ca find unul distractiv si folositor. Deci nu vă temeți daca activitățile dumneavoastră devin prea distractive!

Întrebările fundamentale de luat în considerare:

Activity suggestion:

 • Ce-i place copilului să facă în timpul liber? Sa deseneze? Să se joace pe afară? Sa gatească? Să citească povești? Sa danseze? Puzzle-uri sau rezolvarea de probleme? Încercați sa faceți ce-i place folosind riguros limba engleză.
 • În ce momente copilul este mai productiv? Dimineața sau dupa-amiaza? După exerciții? După o gustare? Luni, Marți sau in altă zi a săptămânii? Alegeți timpul potrivit pentru provocări!
 • Cum asimilează copilul enrgia și informația? Urmărind/Ascultând? Citind instrucțiuni? Observand imagini sau diagramr? Faceți o listă cu ce se potrivește.
 • Copilul preferă să ia singur decizii privind procesul de învățare? Sau preferă să luați decizii împreună cu el? Țineți minte să-l întrebați adesea care sunt preferințele lui, și să-l încurajați pe măsură ce își dezvoltă abilitățile de învățare.
 • Copilul dumneavoastră preferă sistemul strucurat pe orar si activități plănuite din timp? Sau preferă o abordare mai relaxantă, precum să învețe prin joacă creativă? Defapt putem vedea si o combinație între acestea (una de dimineață și una de seară).

Propuneți copilului să fie propriul lui învățător și să-și creeze orare si activități personal. Lăsati-i să-si aleagă obiectivele. De exemplu, pot face un afiș decorat, să-l prezinte într-un videoclip editat de ei, sau să înceapă să scrie povești.

Îmi pot ajuta copilul chiar dacă nu vorbesc fluent limba engleză si timpul meu e limitat?

Da! Puteți să vă susțineți copilul pentru fiecare pas pe care îl face in proces prin încurajări constante si laude. Acest lucru vă va ajuta copilul să-și dezvolte încrederea în sine si curajul propriu-zis. Încurajați-i pentru cât interes merită să-si dea pentru învățat și lăudați-i pentru efortul depus.

De asemnea prietenii și alți membrii ai familiei pot contribui de asemenea. Folosind aplicatii video cum ar fi Zoom, Whatsapp, Skype, Messenger, copilul poate arăta prietenilor și altor membrii din familie obiectul studiului lor. De asemenea există posibilitatea ca acestuia să-i placă cititul prin acest intermediu, cântatul sau munca în echipă.

Mai mult decât atât puteți încuraja copilul să învețe un alt membru al femiliei cuvinte în limba engleză. Știați ca pregătirea altora este una dintre cele mai bune metode de învățare? Încercați!

Sugestie:

Daca in proces copilul întâlnește obstacole nu vă grăbiți să-l ajutați cu răspunsuri. Uneori copiii au nevoie de timp pentru a găsii o soluție in rezolvarea unei probleme. Dacă rămân în continuare blocați propuneți să-și caute o sursă de inspirație. Gandiți-va ce variante au: un dictționar, un text, chiar documentarea online poate fi o soluție.

Pregătiți pentru mai multe activități?

Țineți copilul ocupat zilnic cu 30 fun activities.

Referințe:

https://www.cambridgeenglish.org/blog/help-your-child-learn-english/

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *